Contributions to a sustainable UZH

Below you can view the published voluntary commitments of UZH employees and students, sorted by fields of action: Teaching, Research, Air travel, Food and "Other". Name and organisational unit of users – if provided – are only visible to logged-in UZH members. We hope you get inspired while reading!

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The web application has been developed in a joint project of the Sustainability Team and the Department Applications and Databases of the Central IT.

Number of days per work week with meat or fish in UZH canteens/for lunch: 5

 

Whenever I eat in the UZH mensa, I chose the vegan or vegetarian options. I also do not eat meat during the week at home.

Number of days per work week with meat or fish in UZH canteens/for lunch: 0

 

Seit drei Jahren ernähre ich mich vegan. Weil ich mich dadurch gesünder, stärker und lebendiger fühle, fällt mir das sehr leicht. In den UZH Mensen gibt es zum Glück mittlerweile ein breiteres Angebot, so dass dies einfach umzusetzen ist.

Number of days per work week with meat or fish in UZH canteens/for lunch: 0

 

There are nice cooked vegetarian meals at the university. I find it easy to choose those because they delicious, nutritious and a practical choice when working from campus. I see eating meat and fish as a treat, so I aim to only choose that option on special occasions, and from local, sustainable sources when possible.

Number of days per work week with meat or fish in UZH canteens/for lunch: 0

 

Ich esse seit 14 Jahren kein Fleisch mehr und bin seit fast 5 Jahren auf eine ganz vegane Ernährung umgestiegen. Zudem kaufe ich (fast) nur noch Verpackungslos und saisonal ein. Dies will ich weiterhin optimieren, um mit meinem Konsum so wenig CO2 und andere Emissionen zu produzieren wie möglich.

Number of days per work week with meat or fish in UZH canteens/for lunch: 0

 

stay strong, stay vegan

Number of days per work week with meat or fish in UZH canteens/for lunch: 1

 

Um den CO2-Ausstoss zu vermindern, esse ich nur noch Sonntags Fleisch. Zum Tierwohl nur Bio/Demeter. Fisch esse ich nur noch aus Bio Zuchtbetrieben in der Schweiz.

Number of days per work week with meat or fish in UZH canteens/for lunch: 1

 

Ich esse generell praktisch kein Fleisch, da ich nicht akzeptieren kann, dass Tiere wie Ware behandelt werden, ebenso wenig wie die übrige Problematik, die mit Fleischproduktion und -konsum einhergeht. Ca. 1x pro Woche esse ich jedoch Fisch, obwohl das in mancher Hinsicht auch nicht unbedenklich ist. Jedenfalls ist dies kein grosser Verzicht für mich, v.a. wenn ich zuhause esse.

Number of days per work week with meat or fish in UZH canteens/for lunch: 0

 

We, the Faculty of Science Sustainability Committee, actively support the expansion of vegetarian and vegan options on campus. We also support the Irchel Student “Strebergärtli” Student Garden in their efforts to give people a wonderful space to explore gardening, community, and sustainability projects.

Number of days per work week with meat or fish in UZH canteens/for lunch: 0

 

I became vegetarian when I was elected Institute Director in 2018, to be coherent with the Institute policies on animal research, and to respect animals in general.

Number of days per work week with meat or fish in UZH canteens/for lunch: 0

 

Selbstverständlich esse ich keine Tiere. Was wir essen bestimmt maßgeblich welche Auswirkungen dies auf Natur- und Klimaschutz, das Welternährungsproblem, das Wohlbefinden von Tieren und nicht zuletzt auch auf unsere eigene Gesundheit hat, also; die logische Wahl.